nieuws

Bewoners uit Schalkwijk denken mee met de toekomst van de bomen en het groen.

In Schalkwijk zijn 1000 bewoners aangeschreven waarvan er circa 100 zijn geselecteerd om gedurende een middag mee te denken over de toekomst van het groen. Dit soort participatie is nieuw voor Haarlem. De middag was perfect georganiseerd en iedereen was enthousiast. Wij waren de hele middag erbij en volgden de discussies. hoewel het initiatief geweldig is kregen wij de indruk dat er relatief veel mensen hadden ingeschreven die wat te klagen hadden over de bomen. Ze stonden te dicht bij de flat, ze namen licht weg of de auto’s werden vies. Weinig hoorden we positieve geluiden, zoals de vogels en dieren die ervan profiteren. De gezonde omgeving die het oplevert voor de omgeving zoals de zuurstof die geproduceerd wordt. Dat is een gemiste kans en de het roep de vraag op of de selectieprocedure wel in orde was.

 

Plaza West

Er is veel te doen om Plaza west in Haarlem bij de Westergracht. Plaza West

Het is een groot en massal project en bewoners hebben heel wat bezwaren tegen de plannen.  Op het parkeerterrein staan tientallen Platanen. Flinke bomen. Helaas wel gesnoeid maar de moeite van het behouden waard. Zoals het er nu voorstaat zullen ze verdwijnen. De nieuwbouw zou niet kunnen doorgaan als de bomen blijven staan. Verplanten had een optie zijn maar verplanten van grote bomen waarvan de kluit de jaren daarvoor niet is behandeld is meestal zinloos. Read More

Shalkwijk participatie

Zaterdag 8 april zullen 100 bewoners van Schalkwijk kunnen meedenken over de bomen in hun wijk. Er zal in groepjes gediscussieerd worden over een aantal onderwerpen. Het resultaat zal aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Schalkwijk

Bewoners van Schalkwijk hebben samen met een boomdeskundige bomen in Schalkwijk kunnen bekijken. Er waren bijna 100 belangstellenden.

Betuwelaan

De raad van state heeft uitspraak gedaan; de 29 populieren aan de Betuwelaan moeten verdwijnen.