nieuws

Alkmaarse bos mag van rechter worden gekapt

De Haarlemse Hout is dan gered, Alkmaarse bos mag van rechter worden gekapt.
23 januari deed de rechter uitspraak in deze zaak. Het algemeen belang van uitbreiding van het ziekenhuis gaat voor op het behoud van de monumentale bomen.
Bericht overgenomen van bestuur ‘Red de Hout’
De rechter heeft geoordeeld dat de kap van bomen in de Alkmaarderhout door mag gaan. Dit is het failliet van Alkmaar. De gemeente wordt geregeerd door een ziekenhuis dat alleen maar met zichzelf bezig is. Gelukkig hangen er nog wel posters van bomen in de gangen van Noordwest. Dat maakt een hoop goed…
De politiek van Alkmaar is volledig ongeloofwaardig geworden waar het gaat om natuur, biodiversiteit, klimaat en participatie. Deze uitspraak was uiteraard te verwachten. NWZ, Alkmaar, Omgevingsdienst en Sweco hebben de rijen gesloten en daar is niet tussen te komen.
Kennelijk is de rechtspraak een verlengstuk van dit systeem. Want het feit dat NWZ al met de kap begon nog voordat de ontheffing was verleend wordt niet gezien als een overtreding van de wet. Dit betekent dat elke burger en nu lustig op los kan kappen, want als een ziekenhuis het mag, dan mag u het ook.
Wat is de Habitatrichtlijn van Europa waard? U ziet het: niets. Een papieren tijger.
Zijn dit allemaal cynische constateringen? Vast en zeker. Dat is wellicht de enige manier om de emoties binnen het bestuur van Red de Hout, dat al meer dan drie jaar vecht voor iets waar onze overheid zelf voor zou moeten strijden, handen en voeten te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *