nieuws

Snoeiwerkzaamheden door allerlei firma’s

Vanmiddag kwam er een melding bij ons binnen dat er (snoei)werkzaamheden werden uitgevoerd aan populieren langs het Spaarne aan de Noord-Schalkwijkerweg. Dat gaf een slecht voorgevoel, waardoor we ter plaatse gingen en contact zochten met de werklui om te bespreken wat er gaande was. Uit het recente Prohold-populierenrapport was namelijk al eerder gebleken dat er hier voorlopig geen onderhoud aan de bomen hoeft plaats te vinden. Gelukkig bleek het grotendeels vals alarm, want het ging slechts om VTA-boomveiligheidscontroles en de daarbij behorende kleine ingrepen. In opdracht van Spaarnelanden worden alle bomen in Haarlem door diverse firma's regelmatig nagelopen en waar nodig onderhouden. Dat is prima natuurlijk, alleen is het in onze ogen geldverspilling om de bomen die juist recent door Prohold zijn nagekeken, nu al opnieuw te laten keuren en evt. snoeien door weer een ander bedrijf. Er wordt bij deze opzichzelfstaande keuring namelijk helemaal geen rekening gehouden met wat het oordeel uit het Prohold rapport is, daar waren ze niet van op de hoogte. Als Bomenridders willen we erop aandringen dat de verschillende boomfirma's kennis hebben genomen van de bestaande rapporten, zodat deze als leidraad gebruikt worden en er geen onnodig dubbel werk verricht wordt. Ook vinden we dat alle firma's die de populieren in Haarlem, los van het Prohold-rapport advies, snoeien, op de hoogte moeten zijn van de richtlijn populierentakbreuk en hoe hier precies het werk naar uitgevoerd moet worden. Daarvoor dient er op hele andere zaken gelet te worden dan doorgaans bij een standaard boomkeuring wordt uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *