nieuws

Kap populieren Westerdijk kan doorgaan

Kap populieren Westerdijk kan doorgaan

‘Burgers juridisch buitenspel gezet’

Het is ver buiten Haarlem maar toch relevant. Gemeenten vinden steeds vaker creatieve oplossingen voor kap.

In dit geval; alle bezwaarschriften tegen de kap van de populieren op de Westerdijk zijn niet-ontvankelijk verklaard door een commissie van de gemeente. Maar de commissie vindt wel dat de gemeente ”op een aantal punten onzorgvuldig te werk is gegaan”.

Meer dan zestig mensen dienden vorig jaar een bezwaarschift in tegen de vergunning van de gemeente voor de kap van de rij populieren op de Westerdijk. Afgelopen maand werden deze bezwaarschriften in behandeling genomen door de Klachtencommissie van de gemeente. Die oordeelde dat de bezwaarschriften niet-ontvankelijk moesten worden verklaard omdat de bezwaarschriften waren gericht tegen een vergunning die niet langer bestond. De gemeente had namelijk de vergunning ingetrokken. Dit omdat ”bij de controle van de bezwaarschriften is gebleken dat er volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) geen kapvergunning nodig is voor de kap van populieren als wegbeplanting”, zo liet de gemeente weten via haar website.

”De burgers zijn op deze manier juridisch buitenspel gezet”, beklaagt een woordvoerder van het burgerinitiatief Voor een Groene Westerdijk zich. ”Doordat de gemeente de vergunning heeft ingetrokken kon de Bezwaarcommissie niet inhoudelijk ingaan op onze bezwaren tegen kap en is ons ook een gang naar de rechter onmogelijk gemaakt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *