wie zijn wij

Stichting Haarlemse Bomenridders en omstreken wil meedenken om Haarlem zo groen mogelijk te houden. Dat doen we door informatie te geven aan bewoners en gemeenteraad.

De Westergracht in Haarlem zou volkomen kaal gekapt worden. Bewoners en inwoners van Haarlem waren hier tegen en voerden actie. 1500 handtekeningen werden opgehaald en 30 bezwaren ingediend. Een mooi succes en waarom niet verder was de gedachte. Er is in Haarlem nog zoveel te doen. Onze ervaring willen we graag delen.

 

Feiten

Bij bomenkap heeft de gemeente al vaak onderzoek gedaan. Als bewoner ken je de situatie vaak beter en weet je zeker dat het toch anders is. Zelfs een klein onderzoek kan veel helderheid geven over de aanwezigheid van bv. vleermuizen of de grondwaterstand. Bij een gang naar de rechter is dat helemaal belangrijk. We denken graag mee wat er mogelijk is.

Hulp bij actie

Plotseling is er dan die kapvergunning voor die bomen die er al zo lang staan. U wilt wat doen maar waar begin je. Er komt heel wat bij kijken om de bomen in uw straat of wijk te beschermen. Handtekeningen verzamelen, bezwaren maken, de politiek inschakelen of zelfs naar de rechter. We denken mee om dit soepel te laten verlopen.