nieuws

Plaza West

Er is veel te doen om Plaza west in Haarlem bij de Westergracht. Plaza West

Het is een groot en massal project en bewoners hebben heel wat bezwaren tegen de plannen.  Op het parkeerterrein staan tientallen Platanen. Flinke bomen. Helaas wel gesnoeid maar de moeite van het behouden waard. Zoals het er nu voorstaat zullen ze verdwijnen. De nieuwbouw zou niet kunnen doorgaan als de bomen blijven staan. Verplanten had een optie zijn maar verplanten van grote bomen waarvan de kluit de jaren daarvoor niet is behandeld is meestal zinloos.

Zeer kostbaar en de kans van slagen is laag. Het lijkt er wel op dat bij het maken van de plannen met de bomen totaal geen rekening is gehouden. Deze plannen liggen er al tenslotte veel langer. Het terrein is particulier eigendom zodat de gemeente niet zoveel te vertellen heeft als het om bomen gaat. Er schijnt nu gepraat te worden over bomen in bakken als de nieuwbouw klaar is. We zullen zien.

One comment

  • Beste bomenridders. Het lijkt me toch het proberen waard om de bomen te verplanten. Is er al een kapvergunning g voor af gegeven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *