nieuws

Bewoners uit Schalkwijk denken mee met de toekomst van de bomen en het groen.

In Schalkwijk zijn 1000 bewoners aangeschreven waarvan er circa 100 zijn geselecteerd om gedurende een middag mee te denken over de toekomst van het groen. Dit soort participatie is nieuw voor Haarlem. De middag was perfect georganiseerd en iedereen was enthousiast. Wij waren de hele middag erbij en volgden de discussies. hoewel het initiatief geweldig is kregen wij de indruk dat er relatief veel mensen hadden ingeschreven die wat te klagen hadden over de bomen. Ze stonden te dicht bij de flat, ze namen licht weg of de auto’s werden vies. Weinig hoorden we positieve geluiden, zoals de vogels en dieren die ervan profiteren. De gezonde omgeving die het oplevert voor de omgeving zoals de zuurstof die geproduceerd wordt. Dat is een gemiste kans en de het roep de vraag op of de selectieprocedure wel in orde was.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *